Welkom Ann als nieuw Learning & Development talent!

Welkom Ann als nieuw Learning & Development talent!

Welkom Ann als nieuw Learning & Development talent!

Wie ben je?

Ik ben Ann den Bieman, een trotse Schot en trotse moeder van drie prachtige jongens. Ik hou van hardlopen, zwemmen, koken en buiten zijn in de natuur. 

Wat kenmerkt jou?

Bij mijn vorige bedrijf, zeiden ze altijd dat ik de "onofficiële therapeut van de afdeling" was. Ik denk dat dit komt door een aantal van mijn typische eigenschappen: ik ben ‘calm and collected’, open en warm, betrouwbaar en een goede luisteraar. Verder ben ik vastberaden als ik ergens mijn zinnen op zet en geef ik niet snel op (zie info over marathons hieronder).

Waar kunnen we jou ’s nachts voor wakker maken?
 • Een vlucht naar Schotland om mijn familie te zien!

 • Een wandeling langs een afgelegen strand bij zonsopgang

 • Als een van mijn zonen ‘een lift’ nodig heeft of me op een andere manier nodig heeft!

 • Een Coldplay concert

 • Een traditioneel Schots kerstdiner - kalkoen met alles erop en eraan, heerlijk!

Wat is onverwachts feitje over jou?

Ik heb twaalf marathons gelopen! Daarnaast ben ik dol op misdaaddocumentaires en kan serieus binge watchen als het gaat om moordzaken en seriemoordenaars. Toen ik begon als een jonge strafrechtadvocaat in Glasgow, Schotland, was een van mijn taken als stagiair, het bezoeken van gevangenissen om verklaringen af te nemen en cliënten te adviseren. Ik denk dat de fascinatie hier vandaan komt. Niet dat ik ooit een seriemoordenaar heb moeten spreken of adviseren!

Wat is je achtergrond?

Ik heb Rechten en later Forensisch Onderzoek gestudeerd aan de universiteit in Schotland. 

Ik werkte bij een civiel- en strafrechtelijk advocatenkantoor, voordat ik bij het Schotse openbaar ministerie ging werken. Ik kwam naar Nederland als onderdeel van het OM-team voor de Lockerbie-zaak (bomaanslag op vlucht Pan AM 103, die ontplofte boven Lockerbie, een klein dorpje in Schotland), die werd gehouden in Kamp Zeist in Soesterberg. Daarna werkte ik voor de EU, als lid van Eurojust in Den Haag. Omdat ik een betere balans zocht tussen het opvoeden van mijn jonge gezin en mijn professionele leven, verliet ik vervolgens de advocatuur en begon in het onderwijs en L&D bij Regina Coeli (de nonnen van Vught).

Ik werkte vele jaren bij Regina Coeli, als: trainer, operationeel coördinator (organiseren van trainingen en aansturen van een team van 45 docenten Engels) en projectleider voor L&D (innovaties en verbeteringen).

Wat is de link tussen jouw achtergrond en je werk als consultant?
 • Nieuwsgierig zijn/ Be curious!

  Als advocaat moet je op het juiste moment de juiste vraag stellen om feiten te achterhalen, vooral in de rechtszaal. Hetzelfde geldt voor lesgeven en het leiden van projecten. Ik denk dat be curious een geweldige levensles is - toon interesse in mensen en leer terwijl je bezig bent. Nieuwsgierig zijn zal me ook goed van pas komen bij Heroes

 • Door mijn nieuwsgierigheid een nieuwe baan gevonden!

  Herwin (partner bij Heroes) kwam zijn Engelse vaardigheden verbeteren bij Regina Coeli. Zijn leraar was ziek, dus ik moest op het laatste moment invallen. We hadden een geweldige week waarin we samen aan zijn taalvaardigheid werkten en hij me veel vertelde over Heroes in het Engels. Dit wekte mijn nieuwsgierigheid. Ik leerde over de workshops die Heroes Corp geeft en kwam een keer kijken. Dus we hielden contact en the rest is history. Een win win, nu kan Herwin ook in zijn dagelijkse werk zijn Engels blijven oefenen.

 • Geloof in de Agile manier van werken!

  Als Heroes zijn we veelal betrokken bij Agile transformaties. Ik heb een groot vertrouwen in de Agile principes en de Agile manier van werken. Op een iteratieve manier verbeteren is super effectief.

Wat is jouw rol bij Heroes Corp?

In eerste instantie werk ik samen met Evert aan Learning & Development binnen Heroes. We willen L&D meer vormgeven, laten groeien en een strategische L&D-partner voor onze klanten worden. Open inschrijving online is een ander gebied dat we onderzoeken. Natuurlijk moeten we een pool van trainers opbouwen en processen toevoegen om alles soepel te laten verlopen, dus er is nog veel te doen.

Ik ben ook geïnteresseerd in consultancy werk, misschien op HR- of L&D-afdelingen van onze klanten. Ik heb al een paar rollen voorbij zien komen - zeker interessant!

Wat maakt Heroes Corp tot hét bedrijf waar je voor wil werken?

Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Toen ik Heroes Corp bezocht, was ik meteen enthousiast.

Ik voelde iets speciaals, het is moeilijk te omschrijven maar ik wilde er deel van uitmaken! Veel van de dingen waar ik waarde aan hecht, zie ik bij Heroes: hardwerkende, slimme professionals, vriendelijke, open collega's, plezier en fun op je werk.

Waar sta jij om bekend op kantoor?

Ik weet het niet zeker, als een van de nieuwelingen. Maar misschien degene die Engels spreekt of de Schotse die niet van whisky houdt of golf speelt… hoe kan dat nou?

Je werkt bij Heroes Corp, op welke superheld lijk jij het meest?

Ik vroeg het mijn man en hij antwoordde meteen Superman! Net als Clark Kent, je werkt rustig door, krijgt de klus geklaard... totdat de "the ***t hits the fan" en dan ga je de uitdaging aan en red je de dag! Ik weet niet of dat helemaal klopt, maar kan me wel vinden in Superman's gevoel voor eerlijkheid en rechtvaardigheid. Ik denk dat dit komt door mijn juridische achtergrond, ik doe het vrij rustig aan, maar als ik denk dat iets oneerlijk is of onrechtvaardig, dan moet ik er iets van zeggen of er iets aan doen.

Persoonlijk zou ik mezelf willen vergelijken met Flash vanwege zijn snelheid. Dan zou ik een marathon kunnen lopen in een tijd waar ik nu alleen maar van kan dromen.

Laat ons jouw idee tot leven brengen.

Laat ons jouw idee tot leven brengen.

Laat ons jouw idee tot leven brengen.