Maak kennis met Heroes collega Justin de Hoop

Maak kennis met Heroes collega Justin de Hoop

Maak kennis met Heroes collega Justin de Hoop

Wie ben je?

Ik ben Justin, 32 jaar en ik woon samen met mijn vriendin in ons huis dat we net zelf hebben verbouwd. Ik ben eigenlijk de twee maanden voordat ik bij Heroes startte, fulltime bouwvakker geweest. Dit is natuurlijk heel anders dan mijn dagelijks werk en toch is de aanpak hetzelfde: met een hoop optimisme, een beetje ambitie en een pragmatische aanpak is het supermooi geworden. Daarnaast vond ik het ook superleuk om samen met familie, vrienden en, waar nodig, wat professionele hulp aan iets moois te bouwen.

Wat is je achtergrond en wat is een onverwachte link tussen jouw achtergrond en je werk als consultant?

Ik heb een aantal verschillende studies gedaan en een breed aantal onderwerpen geraakt. Dat is ook wat ik leuk vind: in nieuwe dingen duiken en over alles wat te weten komen. Toch is de rode draad altijd wel duurzame energie geweest. De energietransitie is een leuke combinatie van technische uitdagingen, sociale veranderingen en een economische puzzel. Zo ben ik ook bij een netbeheerder terechtgekomen. Hier heb ik mij op IT-vlak, wat altijd al een hobby was, verder ontwikkeld en heb ik ervaring opgedaan met Agile werken.

Wat is jouw rol bij Heroes Corp?

Momenteel werk ik mee aan proposities en de voorbereiding van transities voor een aantal uiteenlopende klanten. Dit is een leuke combinatie van het inzetten van mijn ervaring in de energiesector en het onderdompelen in een compleet andere sector. Daarnaast is er nu veel aandacht voor verdieping in het consultancy vak, door middel van trainingen, maar ook door de kennis en ervaring die mijn (senior) collega's met mij delen. 

Op de korte termijn staat bovendien een weekje bij onze opdrachtgever op Curaçao op de planning, en daarna ga ik aan de slag als Product Owner bij onze opdrachtgever in Amersfoort. Het meest geniet ik van het samenwerken met een team om technische uitdagingen aan te gaan en samen resultaten te behalen. Een rol waarin inhoud en mensen samenkomen past goed bij mij. 

Wat maakt Heroes Corp tot hét bedrijf waar je voor wil werken?

Bij Heroes Corp zijn er veel leuke, betekenisvolle opdrachten bij grote partijen met impact op de maatschappij. Ik vind het leuk om hier een bijdrage aan te leveren.  Ook de afwisseling die hoort bij het werk als consultant spreekt me erg aan. En dan is er natuurlijk nog de enthousiaste groep mensen die naast een hoop gezelligheid, een bron van kennis en ervaring zijn.

Wat vind je zo leuk aan je werk dat je het zelfs onbetaald zou doen?

Een kijkje in de keuken nemen bij verschillende bedrijven. Het is altijd leuk om te zien hoe dingen die je misschien dagelijks gebruikt of altijd van buiten ziet, nou eigenlijk van binnen geregeld zijn.

Waar sta jij om bekend op kantoor?

Dat het lijkt alsof ik niet nieuw ben. Omdat ik bij mijn vorige werkgever al met veel Heroes samenwerkte en voordat ik begon al op social events aanhaakte, hebben sommige Heroes het idee dat ik er al langer werk terwijl ik pas net ben gestart.

Je werkt bij Heroes, op welke superheld lijk jij het meest?

Dit vind ik een lastige, ik denk dat iedereen op zijn eigen manier een Hero is, met een gezonde dosis durf en optimisme kun je een heel eind komen. Als ik een superkracht mocht kiezen zal het tijdreizen zijn, niet omdat ik spijt heb van keuzes maar omdat er altijd ruimte is voor verbetering en je met de kennis van nu dingen nog beter kan doen.

Laat ons jouw idee tot leven brengen.

Laat ons jouw idee tot leven brengen.

Laat ons jouw idee tot leven brengen.